Til foresatte

VatneLAN er et rusfritt dataparty som blir arrangert av Sunnmøre Data og Kultur, i samarbeid med 9.klasse ved Vatne Ungdomsskule.

Det kan nok føles noe usikkert å sende barnet sitt på et dataparty i og med at det er et arrangement hvor det samles mye folk. Dermed kan noen spørsmål forekomme hos foreldre. Er VatneLAN trygt? Får vi kontakt med barna våre? Hvordan er det med mat og drikke under arrangementer? Hvordan er sovefasilitetene på lokalet? Er det nok toaletter? Hva skjer hvis?

Vi har skrevet denne informasjonsmeldingen for å gi dere en bedre forståelse på hvordan ting foregår, og hvilke tiltak som blir gjort for å gjøre oppholdet på VatneLAN best mulig. Vi klarer ikke tilfredsstille alle spørsmål, men dere kan også ta kontakt med oss dersom det er noe dere lurer på.

VatneLAN kan ikke gi noen personlig garanti for noen under arrangementet, men vi gjør vårt aller beste for at deltakere og besøkende skal ha en så flott opplevelse som mulig og at de kommer hjem med en god dose positive opplevelser og erfaringer.

At vi samarbeider med 9.klasse ved Vatne Ungdomsskule, fører til at det er svært mange ungdommer i sving både under planleggingen og gjennomførelsen av arrangementet. Dette gjør at mange ungdommer føler ansvar for arrangementet, noe vi har svært god erfaring med. Likevel er det alltid mange voksne til stede på arrangementet som har hovedansvaret. Vi samarbeider også med politi og brannvesen for å forebygge og ivareta sikkerheten underveis i arrangementet. 

Hvor kan jeg finne informasjon?

Et av målene på VatneLAN er at det skal være enkelt å finne god informasjon. Det viktigste informasjonskanalen vår er Facebook-siden vår. Vi holder denne siden oppdatert hele tiden, sammen med vår nettside. I tillegg kan vi nås pr. mail, telefon eller Facebook chat.

Aldersgrense og samtykke

Vi har en nedre aldersgrense som er satt til 7.klasse og en øvre aldersgrense som er satt til året du fyller 18 år.  Vi krever at alle under 16 år har med seg et samtykkeskjema fra foreldre/foresatte.

Det er dere foresatte som kjenner deres barn best, og dere må bestemme om deres barn kan delta. Som arrangør har vi ikke mulighet til å følge opp at folk sover nok, at de spiser regelmessig, drikker nok vann, passe på hygiene osv. Derfor ber vi dere som er foresatte om å vurdere om deres barn klarer å ta vare på disse områdene, eller om de eventuelt samarbeider med venner om dette.

Kan dere hjelpe meg med å få kontakt med mine ungdommer på VatneLAN?

Vi anbefaler at du utstyrer ungdommen med en mobiltelefon, slik at du selv kan ta kontakt dersom det er behov for det. Telefon til oss som arrangører er først og fremst for spørsmål relatert til arrangementet. Vi har ikke kapasitet til å formidle kontakt med deltakere annet enn i nødstilfeller. Som en sikkerhet ber vi deg om å skrive ned eller orientere deg om hvor barnet ditt sitter, da det kan gjøre det lettere for deg å finne frem dersom du kommer på besøk.

Er det trygt på VatneLAN? 

Ja! Vi vil at VatneLAN skal være et trygt arrangement for alle, og derfor er det vakter som passer på under hele arrangementet. Vi har vakter som vokter innganger (vi slipper heller ikke inn personer som ikke har gyldig billett), vi har vakter synlig rundt om i hallen og vi har vakter som streifer området rundt bygget. Vaktene skal passe på ditt barn. Vi anbefaler likevel at man tar en prat angående matvaner og sovevaner i forkant av arrangementet, da vi ikke har kapasitet til å følge med på søvn og matinntak til hver enkelt deltaker.

Hva hvis utstyr blir ødelagt eller forsvinner?

Det tas med utstyr for mange tusen kroner på VatneLAN. De fleste materielle skader skyldes uhell, for eksempel at man søler brus over tastaturet sitt.

Vi som arrangør ser at det blir mer og mer utstyr som er lett å ta med seg. Man bør derfor være forsiktig med å la for eksempel mobiltelefoner og kameraer ligge uten tilsyn. VatneLAN tar ikke ansvar for skader som skjer på deltakernes utstyr under arrangementet. Forsikring av utstyr må hver enkelt ordne med sitt eget forsikringsselskap. Husk at reglene for hva som dekkes av tap og skader er forskjellige hos de ulike forsikringsselskapene. 

La ikke lommebøker ligge løst på plassene når det ikke er folk der. Alle tap og skader skal rapporteres til crew, som også vil formidle kontakt med politi om nødvendig, slik at eventuelle diskusjoner med forsikringsselskap blir gjort riktig.

Hvordan er det med mat?

Vi kommer til å selge enkel mat i kiosken. Deltakeren har til en hver tid tilgang på vann. Det er også anbefalt å ta med seg en enkel matpakke som man kan fortære til frokost. 

På VatneLAN får deltakere med datapass servert taco kl.18:00 på lørdagskvelden.

Drikke?

Det selges ikke alkoholholdig drikke på VatneLAN. Vi har nulltoleranse for alkohol og alle andre rusmidler. En deltaker som er i besittelse av dette eller bruker dette blir utvist fra arrangementet og foresatte/politi vil bli kontaktet. 

I kiosken er det muligheter for å kjøpe brus og andre leskedrikker. Det er likevel en ting vi anbefaler dere om å snakke med barnet om: To dager uten søvn og mye brus går ikke. De må forstå at det er nødvendig å drikke mye vann også. Det kan være lurt å ta med en drikkeflaske som deltakeren kan fylle på med vann. 

Går det an å sove noe sted?

VatneLAN har en sovesal. Denne salen er merket. Man må selv ta med utstyr til soving (sovepose, liggeunderlag etc.). Ta gjerne med en pute også. Vi tillater ikke at folk sover mellom rader eller under bord. Dere som foresatte må snakke med barnet om hvor viktig det er å få nok søvn. Ingen kan være våken i tre døgn i strekk.

Hva med toaletter?

Det blir tilgang på toaletter under hele arrangementet. Disse blir vasket og etterfylt med såpe og papir kontinuerlig. Vi anbefaler også at dere som foresatte snakker med barnet om hygiene. Husk at det er mange personer som sitter tett over en lengre periode, og da er hygiene svært viktig. Det er også viktig at alle vasker hendene før de tar i mat. Håndvask etter toalettbesøk er obligatorisk.

Spesielle behov?

Vi er fleksible når det gjelder å finne løsninger for dem som har spesielle behov, og vi strekker oss langt for å tilrettelegge for dem. Ta kontakt med SDOK på post@sdok.no så finner vi en løsning. 

Noe annet?

VatneLAN er et trygt arrangement, og om jeg var en forelder, ville jeg ikke vært mer bekymret for å ha ungdommer på VatneLAN enn andre steder. Hvis du vil snakke med arrangørene angående VatneLAN eller er det noe du ønsker å ta opp, ikke nøl.