Blaazing fast internet på VatneLAN!

Wow! I dag har vi ENDELIG gleden av å få dele noe vi har arbeidet ekstremt hardt for den siste tiden. Med flere kjempegode samarbeidspartnere har vi endelig fått på plass noe vi har drømt om i flere år. Internettet på VatneLAN er oppgradert til hele 10.000Mbit/s – altså 10 Gbit/s.

Tafjord som sponsor

En av de som virkelig har stått på for å få til dette er vår gode sponsor Tafjord.
Her har de etter en lang prosess fått oppdatert utstyret i Eidet Kulturhall slik at vi kan nyte ekstreme nett-hastigheter. Det betyr at du som deltaker på VatneLAN vil få enda bedre båndbredde. Det er litt som et vannrør – desto større vannrør desto mer vann.

Det er fremdeles bare 1Gbit/s til hver deltakerplass, men siden alle våre deltakere deler samme internett-oppkobling vil det nå være mulig å opprettholde 1Gbit/s mye mer, og også samtidig som andre.

Visste du at…

Tafjord, sponsoren vår av internett, har egne spill-servere (som f.eks. CS) som gir ekstremt god svartid. Sjekk ut Steam-gruppen til Tafjord her!

Kjerne-nettverk

Vi har ikke bare oppgradert oppkoblingen til hallen – vi har også naturligvis oppgradert kjerne-utstyret som VatneLAN bruker. Her har vi i samarbeid med nLogic og Fiberworks handlet inn splitter nytt kjerne-nett som skal kunne levere ekstrem ytelse. Det er akkurat dette som trengs for å gjøre nettverket til et av de aller beste.

Helt teknisk

For de som kanskje er litt teknisk interessert så har vi nå 10Gbit/s link mellom alt kjerneutstyr. Det vil si at det er 10Gbit/s kapasitet helt til kjerneswitchen som din bordswitch er tilkoblet. For å få til dette har Fiberworks gitt oss gode priser på SFP+ moduler til både Juniper og Cisco, samt nLogic har gitt oss gode avtaler og priser på Juniper EX3300 som vi benytter som kjerneswitcher.

Hva betyr egentlig alt dette?

Jo – det er ikke sikkert det er så lett å forstå. Men lett brutt ned betyr det at VatneLAN kommer til å ha veldig, veldig raskt og godt internett levert av en flott leverandør. For deg som deltaker betyr det at du kan laste ned spill via Steam til en fantastisk hastighet, samtidig som at han på naboplassen gjør det samme, uten at det påvirker din egen download! Sykt? Det synes vi værtfall!

Husk å kjøpe billett!

Har du husket å handle deg en billett? Billettsalget suser avgårde og vi anbefaler alle å handle seg en billett så snart som mulig. Kjøp billett på sharpTickets her: https://sharptickets.net/event/vlan17h